2008-06-22

Din machete i 1984-djungeln

Efter att statskuppmässigt ha röstat igenom "FRA-lagen" i juni 2008, vill nu även regeringen öppna upp det s k PKU-registret och därigenom ta ännu ett steg mot ett 1984-Sverige.

FRA-lagen kan vi medborgare inte göra mycket mer åt än att försvåra FRA:s arbete - och protestera. Vad gäller PKU-registret äger man all rätt i världen att återkalla sitt samtycke till att finnas med.

Skicka bara ett brev innehållandes ungefär den här texten:

Jag, (namn), återkallar härmed mitt tidigare samtycke för användning av mina vävnadsprover och kräver att allt nyttjande av dessa omedelbart upphör.

Enligt Lagen om biobanker i hälso- och sjukvården (SFS 2002:297) 3 kap 6§ ska därmed vävnadsprovet omedelbart förstöras eller avidentifieras.

Var vänlig och skicka omgående en bekräftelse på att så har skett, till
(Namn)
(Adress)
(Postadress)


Relevanta data:
Moder: (din mammas namn...), personnummer (...och personnummer)
Undertecknads personnummer: (ditt personnummer)
Född vid: (det BB/sjukhus du föddes på)

(Ort, datum)
(Underskrift)


Ett standardformulär finns nedan i två printvänliga format: .doc för dig som helst fyller i dina uppgifter direkt på skärmen och .pdf för dig som gillar bläck. Skicka blanketten till:

PKU-laboratoriet
CMMS C2-71
Karolinska Universitetssjukhuset
141 86 Huddinge

...och glöm för allt i världen inte att fylla i vilken adress de ska skicka bekräftelsen till - så att du verkligen kan vara säker på att du avidentifierats.

PKU.doc | PKU.pdf

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida