2008-10-15

Dag ett: Sthlm-Bratislava

Det gick rätt smidigt allting idag, måste jag säga. Smidigare än jag räknat med. Allt från att hinna hemifrån i tid, hinna med planerad flygbuss och inte behöva vänta på Skavsta i fyra ljusår till att åka med rätt buss (inte nån jävla airport shuttle, vi kör the real deal) till rätt stopp inne i stan och byta till rätt spårvagn.

Väl framme vid vårt tilltänkta natthärbärge (förhandsbokning is for woussies), City Hostel, inser vi varför gatorna är belamrade med öldrickande och sjungande polacker: VM-kval, Slovakien-Polen. Fuck, fuck, fuck. Varenda litet någorlunda centralt beläget hostel/hotell lär ju vara fullt.

Men lite flyt får man ha. Ett ledigt dubbelrum hade de kvar. ETT! Under 600 spänn och hur fräscht som helst, mitt på huvudgatan (?) Obchodna och mycket trevlig personal. Som hittat.

Middagen förtärdes på den lokala specialitetskedjan KFC då varken fötter eller mage orkade vänta längre. "Allt utom Donken", var vi rörande överens om.

Avslutningsvis parkerade vi oss på uteserveringen rakt över gatan (ca 15 grader kl 20-21) med en pint Budvar respektive ett glas vitt. 40 pix. Knappt. Tillsammans. Dessutom kom ägarinnan - som inte direkt var någon fena på engelska - ut och bjöd på "Slovenska Schnapps"; slovakisk snaps. Ganska likt vanligt svenskt kryddat brännvin. Inte särskilt gott, alltså. Men shotbart. Och inte tackar man nej när man blir bjuden... Hela dialogerna; beställningar, diskussion om det är "tillåtet" att smutta på snaps etc etc, skötte vi i princip helt på tyska. Det låter måhända inte så imponerande...? Betänk dock för en sekund att - jag kan inte tyska... (trodde jag i alla fall.)

Allra allra sist på kvällen skrivs denna summering. Bratislava är fint, mysigt och med svenska mått billigt - men en dag här räcker. Möjligen möjligen två.

Godnatt Alex. Godnatt läsare. Godnatt Alaska (hoppas du har det riktigt bra hos J&G). Godnatt E71. Godnatt världen.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida