2008-09-28

Ingen ursäkt

Har du tio minuter över? Knacka in dig på FreeRice.org. Konceptet är i sig inte nytt; våra annonsörer pröjsar mat till fattiga om du surfar/klickar/tittar här men förutom att man inte är begränsad till ett klick om dagen, finns en möjlighet att lära sig själv nåt samtidigt.



Det finns massor av olika frågekategorier om man inte gillar engelsk ordförståelse (vilket är default-alternativ). Själv kör jag som standard på World Capitals, något av min lilla specialnisch inom onödig (until now...?) allmänbildning. 5 kilo ris inbringade 20-25 minuter av klickande bland Ljubljana, Dusjanbe och Libreville i morse...

Oavsett om man är sugen på att lära sig nåt eller inte, finns det faktiskt ingen ursäkt för att inte lägga åtminstone ett par minuter i veckan på liknande saker. Ingen alls. Du kan ge bort mat (i detta fall ris) till någon som har det betydligt värre än du* - och du behöver inte ens pröjsa, mer än möjligen någon tioöring i elkostnader.

* Om du kan läsa detta tillhör du nämligen någon av de ska-vi-säga-max-20-miljoner människor i världen som kan läsa/förstå/hjälpligt hänga med i svenska språket; således är du med mycket stor sannolikhet född i Skandinavien eller övriga västvärlden och därmed har du, oavsett hur shitty ditt liv är just nu, det vansinnigt mycket bättre än de människor dessa insatser syftar till att hjälpa.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida