2008-10-19

Dag fem: Zagreb - Budapest

Äntligen framme på Hotel Anna i Budapest. Den sju och en halv timme långa tågresan gick faktiskt oerhört smidigt. Känslan var att den här resan var mycket kortare än sextimmarsutflykten Wien-Ljubljana - trots att två timmar av den resan ändå käkades upp av tappade hakor inför alpvyerna. OK, en stor del av dagens färd kunde vi spana ut över Balatonsjön och samhällena runtomkring - också mycket storslagen utsikt.

Det underlättade förvisso en del att vi hade en kupe helt för oss själva under hela resan minus de första 1,5-2 timmarna. En 2 klass-kupe med säten så sköna att SJ:s "1 klass"-säten inte är i närheten (inte ens på de gamla tågen; definitivt inte på de nya). Family Guy, sudoku och yatzy hjälpte också till att fördriva tiden.

Vi provianterade ordentligt inför den här trippen på en liten supermarket igår kväll. Det gjorde nog sitt också. Nu ska vi fräscha upp oss och vila av oss resan lite grann, sen blir det ut och se Beautiful Budapest, som någon affisch på centralen omnämnde stan.

Tack Gross för hjälp att hitta till hotellet! Tur att nån man känner pratar finsk-ugriska...

--BY THE WAY--
Ni minns den kostymklädde kaffemannen på tåget Ljubljana-Zagreb? Jag glömde att skriva att han kom förbi en timme senare också. Med iskall serbisk öl. För 2 euro flaskan. Tack, bock och slurp. Den satt fint.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida