2008-10-21

Dag sex: Budapest

Sista tågresan för den här gången. Drygt två och en halv timmes färd till Bratislava för lite lunch och hemfärd.

Budapest är en grym stad. Trevlig, mysig, ungefär lika stor som Stockholm. Kanske inte så vansinnigt mycket att göra, men åtminstone en hel del att se på.

Drösvis med restauranger, cafeer och fina byggnader har stan att erbjuda, liksom sköna promenadadstråk. Vi gick lätt över en mil bara igår, varav säkert en halv enbart för att se parlamentet - vilket verkligen var så maffigt som alla säger.

Gårdagens förmiddag tillbringade vi i saluhallen där vi handlade krimskrams, käkade langos (äntligen!) och drack den mest fantastiska färskpressade-manuellt-inför-våra-ögon apelsinjuicen typ... någonsin.

Generellt var väl engelskkunskaperna här... sådär. Men billigt var det mesta (med svenska mått mätt) och man kan väl inte få allt. Taxin från hotellet till tågstationen kostade 800 forinter = drygt 30 spänn (ca 2 km). "Helt okej." =)

Vi har ätit gott och bott flott. En dryg kilometer från "huvudturistgatan" Nazi-ots-ots-ots (Vaci utca) sov vi trestjärnigt för knappt 450 kr/rum/natt - inklusive grym frukostbuffe. Synd att klaga...

Både här och i Zagreb fick vi handskrivna tågbiljetter. Charmigt!

Det finns en massa smådetaljer kvar att redogöra för såklart, som jag märkt att vi inte rapat upp. Men hur kul blir åh-ni-måste-berätta-om-resan-fikorna om man redan avslöjat ALLT?

Om nio timmar är vi i Sverige. Jag saknar min lilla katt...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida